ΑΞΙΑ ΕΡΥΘΡΟ 2006- ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

AXIA ΕΡΥΘΡΟ 2006- ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣΤο Αξία Ερυθρό 2006 πήρε το Χρυσό Μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό AWC Vienna και το Αργυρό Μετάλλιο στους διεθνής διαγωνισμούς Decanter World Wine Awards και International Wine & Spirits Competition.

Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο 60%, Syrah 40%,

Θέση: Πέτρες και Δρόμος

Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.

Αμπελώνας: Γραμμικός ιδιόκτητος-ενιαίος αμπελώνας 690 στρεμμάτων σε υψόμετρο 620-710 μέτρα.

Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.

Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού.

 

Τρύγος:   Ξινόμαυρο: 7 Οκτωβρίου 2006
                Syrah:
29 Σεπτεμβρίου 2006

 

Στρεμματική Απόδοση: 680 κιλά ανά στρέμμα (μέσος όρος).

Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, προζυμωτική κρυοεκχύλιση, αλκοολική ζύμωση σε αυξητικά διαβαθμισμένες θερμοκρασίες, παραμονή του κρασιού για επτά μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.

Παλαίωση: Εννέα μήνες σε 50% Γαλλικά και 50% Αμερικανικά δρύινα βαρέλια και 15 μήνες σε φιάλες.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός τίτλος: 14% vol., Ολική οξύτητα: 6,2 g/l., Ανάγοντα σάκχαρα: 2,9 g/l. , pH: 3,42.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα. Πολύπλοκο μπουκέτο γλυκών μπαχαρικών (βανίλια, πιπέρι, γαρύφαλλο), με νότες μαύρων βατόμουρων. Γεμάτο σώμα, με αρώματα βανίλιας και στρογγυλές τανίνες, που ισορροπούν με νότες βαρελιού. Μακρά επίγευση με αρώματα κυδωνιού.

Γεωπόνος-Ειδ.Αμπελουργίας: Dr Στέφανος Κουντουράς.

Αμπελουργός: Μάκης Μαυρίδης.

Οινολόγος-Οινοποιός: Άγγελος Ιατρίδης.