Ασύρτικο

Οινολόγος - Οινοποιός:

Laurens Hartman

assyrtiko

Αμπελουργός:

Annette van Kampen

Νομός

Greece Φλωρινα

Ποικιλιακή Σύνθεση

Ασύρτικο

Έδαφος

Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση

Υψόμετρο

650 m

Περιοχή

Λεβέα δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα

Κλίμα

Ημι--ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με ψυχρές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού

Βιολογική καλλιέργεια

4 x sulphur, 3 x Copper Sulphate

Τρύγος

Με χέρι : 500kg/ 3,5 hL ανα στρέμμα

Τρύγος ημερομηνία

Σεπτέμβρης 10

Οινοποίηση

5 μέρες κρύοεκχύλιση. Αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Φωτεινό κίτρινο χρώμα που παρουσιάζει πράσινες αποχρώσεις, διακριτικό αρωματικό σύνολο από λευκά φρούτα, βερίκοκο, χαμομήλι και άνθος λεμονιάς. Όμορφη οξύτητα, στόμα λιπαρό και ισορροπημένο με εντυπωσιακή επίγευση

Αλκοολικός Tίτλος

12,5%

Ph

3.32

Ολική Οξύτητα: 6,6 g/l

6,9 mg/ L

Ανάγοντα Σάκχαρα: 2,2 g/l

2.1 g /L

Meta biSulfite

20 gr/ ton at crush, 20 gr/hL μετά τη ζύμωση