Ξινόμαυρο / Cabernet

Οινολόγος - Οινοποιός:

Laurens Hartman

Ξινόμαυρο / Cabernet

Αμπελουργός:

Annette van Kampen

Νομός

Greece Φλωρινα

Ποικιλιακή Σύνθεση

Xinomavro, ungrafted (50%)/ Cabernet Sauvignon

Έδαφος

Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση

Υψόμετρο

650 m

Περιοχή

Ξινόμαυρο: Ράστο, Πρισέκκα, Σωτηρίσκο (υπο- περιοχές του οροπεδίου Αμυνταίου), Cabernet: Λεβέα δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα

Κλίμα

Ημι--ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με ψυχρές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού

Βιολογική καλλιέργεια

4 x sulphur, 3 x Copper Sulphate

Τρύγος

Με χέρι; Cabernet: 500kg/ 3,5 hL ανα στρέμμα; Ξινόμαυρο: 700kg/ 5 hL ανα στρέμμα

Τρύγος ημερομενία

Ξινόμαυρο Οκτώβρης 3 – 6
Cabernet Sauvignon Σεπτέμβρης 18

Οινοποίηση

Ξινόμαυρο: 5 μέρες κρύοεκχύλιση αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Χωρίς την χρήση αντλίας. Cabernet Sauvignon: αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες (5 μέρες κρύοεκχύλιση) σε ελεγχόμενη δρύινη δεξαμενή. Χωρίς την χρήση αντλίες, αλλά με βαρύτητα. Παλαίωση οχτώ μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια Ermitage. Δε φιλτράρεται πριν την εμφιάλωση

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

 

Βαθύ πορφυρό χρώμα, δυνατή φρουτώδη μύτη από κόκκινα μούρα, κεράσια, κασσίες, άγριες φράουλες, σμέουρα, λιαστές ντομάτες και τόνους ξύλου και βανίλιας. Παρόμοια φρουτώδη γεύση στον ουρανίσκο, μέσο προς ελαφρύ σώμα, ευχάριστη οξύτητα, μέτριο αλκοόλ και αξιόλογο μάκρος. Πίνεται ελαφρά παγωμένο.

Αλκοολικός Tίτλος

12,5%

Ph

3.25

Ολική Οξύτητα: 6,6 g/l

6 mg/ L

Ανάγοντα Σάκχαρα: 2,2 g/l

3 g /L

Meta biSulfite

20 gr/ ton at crush, 20 gr/hL after fermentation