×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 232

ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ ΑΕ

Προφίλ

kyr_gianni_logo

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη ιδρύθηκε το 1997 από το Γιάννη Μπουτάρη, μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της ελληνικής βιομηχανίας κρασιού. Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη συνεχίζει μια μακρά οικογενειακή παράδοση εστιάζοντας στην παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας, που συνδυάζουν το στυλ με την αυθεντικότητα και να προσφέρουν πραγματική απόλαυση, από σταφύλια που παράγονται σε εκτεταμένη αμπελώνα του Κτήματος συμμετοχές στις δύο περιοχές παραγωγής κρασιού της Νάουσας και του Αμυνταίου, στις δύο πλευρές του όρους Βερμίου στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Σήμερα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, με επικεφαλής τον Στέλιο Μπουτάρη, γιο του Γιάννη, ακολουθεί το όραμά του στην επόμενη φάση της ιστορίας του, με την δυναμική αξιοποίηση των ακρογωνιαίων λίθων της φιλοσοφίας Κυρ-Γιάννη:

  • την επιθυμία για καινοτομία
  • τον σεβασμό στην παράδοση
  • την αληθινή γνώση του κρασιού από τον τελικό καταναλωτή.

Οι αμπελώνες βρίσκονται στο οινοπαραγωγικό χωριό του Αγίου Παντελεήμονα στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας. Χάρη στην ατελείωτη ενέργεια και τις προσπάθειες του Γιάννη Μπουτάρη, ένα παραμελημένο κρασί της περιοχής, έφτασε σήμερα να αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο ελπιδοφόρες ζώνες ΠΟΠ στην Ελλάδα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό μικροκλίμα, λόγω του μεγάλου υψομέτρου και των τεσσάρων γειτονικών λιμνών.

Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 700 μέτρων και καλύπτουν μια συνολική έκταση 16,5 εκταρίων. Το έδαφος εδώ είναι φτωχό και αμμώδες, ευνοώντας έτσι την παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής είναι γνωστό για κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών μετριάζει το ηπειρωτικό κλίμα από άποψη ακραίων καιρικών συνθηκών. Διεθνείς ποικιλίες λευκού - Sauvignon Blanc, Chardonnay, Gewurztraminer - καθώς και άλλες ποικιλίες - Ροδίτης, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, και Malvasia Aromatica - καλλιεργούνται εδώ.

Στο Αμύνταιο, οι εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένες με ανοξείδωτες δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 15.000 hl.

Η εφαρμογή ολοκληρωμένων μεθόδων καλλιέργειας, σε όλους τους αμπελώνες του κτήματος Κυρ Γιάννη είναι μια απόφαση διαχείρισης που βασίζεται στη φιλοσοφία της οικογένειας και του σεβασμού προς το περιβάλλον.

Ο κύριος στόχος είναι πάντα η δημιουργία κρασιών ενός ειδικού χαρακτήρα: Πλούσιο αλλά εκλεπτυσμένο άρωμα, οξύτητα που προσδίδει κομψότητα και δυνατότητα παλαίωσης, τέλεια ισορροπία στο στόμα σε συνδυασμό με διάφορα πιάτα αποτελούν το ξεχωριστό στυλ των κρασιών Κυρ-Γιάννη. 

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη εξάγει τα προϊόντα του σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γερμανίας, της Κίνας, της Ρωσίας, της Σιγκαπούρης, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, του Βελγίου, της Ελβετίας, της Αυστρίας, κ.λπ. Οι εν λόγω σήμερα εξαγωγές αποτελούν το 15% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, και ο στόχος είναι να ανέβει αυτή η τιμή στο 50%, μέχρι το 2018.

Επικοινωνία

Επωνυμία: ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ ΑΕ
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μπουτάρης Στέλιος

Διεύθυνση: Γιαννακοχώρι, 59200  Νάουσα
Τηλ: +30 23320 51100, +30 23860 61120
Fax: +30 23320 51140
EmailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: www.kiryianni.gr