×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 232

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ

Προφίλ

begoritis_logo

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2005 μετά από παρατεταμένη έρευνα αγοράς που έγινε από τον Μπόσκο Χρήστο και με την αμέριστη συμπαράσταση του Γιάννη Μπουτάρη, προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας μιας νέας εταιρείας η οποία θα συνδύαζε την νεανικότητα και εργατικότητα του πρώτου με την εμπειρία και την αγάπη του δεύτερου για τον αμπελώνα του Αμυνταίου.

Έτσι κρατώντας και το όνομα της παλιάς εταιρείας του Γιάννη Μπουτάρη και φιλοξενούμενη στις εγκαταστάσεις της Κυρ-Γιάννη Α.Ε. στον Άγιο Παντελεήμονα, ξεκίνησε την πορεία της μέσα στο χρόνο. Στο χώρο αυτό, όπως και στις τωρινές εγκαταστάσεις (οινοποιείο Κάγκα-Παύλου), ο κ. Μπόσκος συνέχισε την φιλοσοφία του Γιάννη Μπουτάρη για την παραχώρηση χώρου, τεχνικής και οινολογικής υποστήριξης σε όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται να κάνουν το δικό τους κρασί , ελέγχοντας έτσι και τα ποιοτικά standards στις μικροοινοποιήσεις που γίνονται στην περιοχή με αποτέλεσμα να φεύγουν λιγότερα μη ελεγχόμενα ποιοτικά κρασιά από τον αμπελώνα του Αγίου Παντελεήμονα και κατά επέκταση και του Αμυνταίου. 

Εγκαταστάσεις

Η οινοποιία φιλοξενείται στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Κυρ Γιάννη στον οικισμό του Αγίου Παντελεήμονα, κοντά στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας.  Στο υπόγειο του οινοποιείου λειτουργεί χώρος γευστικών δοκιμών και παρουσίαση οπτικοακουστικής παραγωγής για τα χαρακτηριστικά του αμπελώνα του Αμυνταίου και της ιστορίας του, με παράλληλη παρουσίαση και των προϊόντων της εταιρείας. Για τους επισκέπτες υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης και μέσα στους χώρους παραγωγής.

Φωτογραφικό Υλικό

Οινοποιΐα ΒεγοριτιςΟινοποιΐα ΒεγοριτιςΟινοποιΐα Βεγοριτις

Επικοινωνία

Επωνυμία: Χρήστος Μπόσκος και Σία ΕΕ
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μπόσκος Χρήστος
Διεύθυνση: Αγ. Παντελεήμονας, 53200 Αμύνταιο
Τηλ: +30 23860 61120
Fax: +30 23860 61185
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: www.vegoritis.com.gr