×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 232

ΠΕΤΡΑ - ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ

ΠΕΤΡΑ- ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣΗ Πέτρα είναι ένα  κρασί με  κίτρινο χρώμα και  ανταύγειες άχυρου. Τραγανό, φρέσκο με νότες λεμονιού και φλοιών εσπεριδοειδών στη μύτη, εξαιρετική οξύτητα και όμορφο στρογγυλό τελείωμα. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό κρασί.

Ο αμπελώνας βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα σε υψόμετρο 700μ, στη ζώνη ονομασίας προέλευσης Αμύνταιο στην Βορειοδυτική Ελλάδα. Η μέση παραγωγή δεν ξεπερνά τα 800kg/στρ. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, που όμως γίνεται ηπιότερο από την παρουσία των τεσσάρων λιμνών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.

 

Όνομα: Πέτρα  2009

Τύπος: Λευκός Ξηρός

Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Φλώρινας

Ποικιλία: Ροδίτης 100%

Ωρίμανση: 4 μήνες σε inox δεξαμενές

Δυνατότητα παλαίωσης: 2- 3 έτη

Αλκοολικός Βαθμός: 13 %vol

Πτητική Οξύτητα: 0.36 g/lt

Ολική Οξύτητα: 5.5   g/lt

pH: 3.22

Σάκχαρα: 1.8 g/lt

Οινοποίηση: Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση (scin contact) των πρόδρομων αρωματικών ενώσεων που υπάρχουν στο φλοιό του σταφυλιού και οι οποίες συμβάλουν στην μετέπειτα αρωματική σύνθεση του κρασιού. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες κατάλληλες για την ανάδειξη του αρωματικού χαρακτήρα της ποικιλίας. Η μικροοξυγόνωση και το batonnage διάρκειας 4 μηνών στη δεξαμενή, προσδίδουν δομή στο κρασί και το καθιστούν πιο λιπαρό